0 favorieten

Over Wales

Kamperen op een camping in Umbrië, is genieten van ?het groene hart van Italië?. Umbrië ligt in midden Italië en grenst, als enige gewest van midden en zuid Italië niet aan zee. Het Trasimeense meer, ook wel bekend als Trasimeno meer, maakt echter veel goed. Langs de oever van dat meer zijn dan ook heel veel campings te vinden. Wie de drukte van het populaire (en duurdere) Toscane wil ontvluchten, komt in Umbrië, dat overigens net zo heuvelachtig is als Toscane. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in het karakteristieke Perugia, Gubbio, Spello en Assisi; ook natuurliefhebbers komen flink aan hun trekken in Umbrië: er zijn maar liefst 7 beschermde natuurgebieden!


In het oosten van Umbrië ligt de bergketen de Apennijnen; hier zijn nauwe kloven en uitgestrekte bossen. Daartussenin zijn er hoogvlakten, rotsen, watervallen, rivieren, meren en thermen.


Perugia

Perugia is bekend als universiteitsstad voor wie de Italiaanse taal wil leren, maar ook als chocoladestad. De stad lag oorspronkelijk op twee heuvels lag, maar door het dichtslibben van het tussenliggende dal, vormen de heuvels nu een geheel. De stad heeft tal van bezienswaardigheden: bijvoorbeeld het Palazzo dei Priori en de nooit voltooide Duomo di San Lorenzo met op het plein ervoor de gotische Fontana Maggiore. Maak vooral ook een wandeling door de ondergrondse straatjes van het fort Rocca Paolina. Hier wandelt u, op verschillende niveaus onder de grond, door elkaar kruisende straatjes met tongewelven. Een uitstekende dagtrip om te ondernemen vanuit uw camping!


Assisi


Ten oosten van Perugia ligt dè hotspot van de regione: Assisi, de stad van de heilige Franciscus. Assisi is daardoor reisbestemming van veel bedevaartgangers. Ook niet-gelovigen doen er goed aan de beroemde basiliek te bezoeken: u vindt er schitterende fresco?s van Giotto en natuurlijk ook het graf van de heilige Franciscus. Naast de Basilica di San Francesco beschikt Assisi over andere bezienswaardigheden, waaronder Piazza del Comune of het kasteel Rocca Maggiore.


Spello


Ten zuidoosten van Assisi ligt Spello. Wie hier op de camping staat, geniet van dit middeleeuwse stadje met zijn amfitheater uit de Romeinse tijd, de stadsmuren en stadspoorten, de kronkelende middeleeuwse straatjes en prachtige uitzichten.


Gubbio


Het noordelijke deel van Umbrië is vooral rijk aan middeleeuwse steden. Een ervan is Gubbio, die een heus doolhof van steegjes en trappen is. Bezienswaardigheden in de stad zijn het Palazzo dei Consoli met daarin het Museo civico. Mis vooral het uitzicht niet vanaf het Piazza della Signoria. En bezoek ook de Chiesa di Sant?Ubaldo boven op de berg. Pak hiervoor het kabelbaantje, achter het Convento di Sant'Agostino. En vanuit Gubbio kunt u ook uitstapjes maken naar het natuurpark Parco Regionale del Monte Cucco.


Orvieto


Bezoek ook in het zuidoosten van Umbrië de stad Orvieto. Er werkten meer dan 300 kunstenaars werkten aan de dom; het leverde een zee aan kleuren, beelden, mozaïeken en pilasters op. Andere bezienswaardigheden in Orvieto zijn Palazzo Faina, met daarin vondsten uit Etruskische graven, de Chiesa Sant' Andrea en de beroemde put met zijn bijzondere trapsysteem Il pozzo di San Patrizo,.


Norcia


Gaat u richting het zuidoosten dan treft u, in de schaduw van de Monti Sibillini, het volledig ommuurde Norcia. Dit dorp is vooral beroemd om worstjes en truffels. Het stadje heeft ook op cultureel gebied het e.e.a. in petto, bijvoorbeeld de San Benedetto kerk, het Palazzo Comunale en de Sant'Agostinokerk.


De natuur van Umbrië


In het hart van de regione Umbrië bevindt zich het Parco della Valnerina: wandelaars en natuurliefhebbers halen er hun hart op. Vooral indrukwekkend is de Cascata delle Marmore, de gigantische waterval midden in het park.


Natuurliefhebbers kunnen verder in dit deel van de regio genieten van de pracht van de hoogvlakten van de Piano Di Castellucio en van het nabijgelegen Parco Nazionale. Wandelen, paardrijden, fietsen, het kan er allemaal. En uiteraard kun je ook kamperen!


De meren van Umbrië


Umbrië mag dan met name bekend zijn vanwege het Trasimeno meer, maar er zijn meer meren. Te midden van groene heuvels ligt het Lago di Piediluco, een paradijs voor surfers. Deze moeten wel opletten, want zelfs hoogzomer is het water van dit bergmeer ijskoud. Vanuit de camping bij het meer van Piediluco bent u zienderogen bij de beroemde waterval Cascate di Marmore.


Het Lago di Corbora of het Lago di Alviano zijn vooral interessant voor vogelliefhebbers: er zijn meer dan 80 vogelsoorten. Zwemmen is er dan ook verboden.


Het Trasimeno meer


Het Trasimeno meer dat aan de westzijde aan Toscane grenst, is een heerlijke uitvalsbasis voor wie van water houdt. Het meer wordt omzoomd door rietkragen, heerlijke zandstranden en heuvels. Het is een populaire stek voor velen, en zeker ook voor kampeerders. Vanuit de camping aan het meer, kunt u tal van uitstapjes maken in de omgeving. Voor wat meer rust kunt u beter de heuvels rondom het meer opzoeken. De bekendste plaatsjes aan het Trasimeno meer zijn Magione, Castiglione del Lago, Passignano sul Trasimeno en vlakbij Tuoro sul Trasimeno.


Een leuk daguitstapje is een bezoek aan één van de eilanden op het meer. Vooral Isola Maggiore is de moeite waard. U bereikt dit per boot vanuit Castiglione del Lago. Op het eiland komt u aan in een pittoresk 14e eeuws vissersplaatsje. Van hieruit kunt u een wandeling maken langs het water, onder pijnbomen door naar de Romaanse kerk San Salvatore en naar de 18e eeuwse villa van de familie Guglielmi. Het vervallen huis en de familiekapel vormen een geweldig decor.

Lees meer

Plaatsen

1-8 van 8 in Wales

Rynys Farm

Brynich Caravan Park

Pencelli Castle

Disserth Caravan & Camping Park

Graig Fach

Glen Trothy

Shell Island

7.0
(1) meningen

Cae Adda