Om deze website goed te laten functioneren gebruikt Campingmening.nl cookies. Klik op akkoord om de website goed te laten uitvoeren. Akkoord
U bent hier: campings > ItaliŽ > Calabria

Zoek uw camping in Calabria

Staat uw camping er niet bij? Geef 'm even door! Camping niet gevonden?
Voer uw camping in
zoek op regio (klik op de kaart)
Zoek op campingnaam of plaats:
TIP
: vul één woord in of een deel waarvan u zeker weet dat het in de naam zit


toon alleen campings met meningen van bezoekers

CalabriŽCalabriŽ vormt als het ware de punt van de Italiaanse laars en ligt tegenover SiciliŽ, waar het slechts 3,2 kilometer vandaan ligt. Regiohoofdstad is Catanzaro, andere belangrijke steden zijn Cosenza, Crotone, Vibo Valentia en Reggio Calabria.

Vakantie in CalabriŽ


Dankzij de afwezigheid van grote steden en de lage industrialisatiegraad, heeft CalabriŽ een ongerept uiterlijk en een adembenemend kustgebied, met zowel zand- als rotsenstranden en een kristalheldere zee. De dichter Gabriele DíAnnunzio noemde de boulevard van Reggio Calabria ďde mooiste kilometer van ItaliŽĒ, niet alleen vanwege het natuurschoon maar ook vanwege de vele archeologische locaties in het gebied.
In het zomerseizoen vind je in CalabriŽ voornamelijk Italianen die komen genieten van de mooie stranden. CalabriŽ is nog niet ontdekt door het massatoerisme en is als vakantiebestemming niet zo bekend als SiciliŽ, maar toch zijn er langs de kust verschillende leuke campings en vakantieparken te vinden, bijvoorbeeld in de belangrijkste badplaatsen Praia a Mare, Tropea e Corigliano Calabro.

Bezienswaardigheden in CalabriŽ


Ben je op vakantie in CalabriŽ, dan valt er ook genoeg te genieten op cultureel gebied. In CalabriŽ zijn vele archeologische opgravingen te bezichtigen, met name uit de tijd van de Griekse overheersing. Zuid-ItaliŽ werd samen met SiciliŽ ook wel Magna Graecia genoemd, door de vele Griekse koloniŽn in het gebied, zoals bijvoorbeeld Locri, Crotone en Reggio Calabria, maar ook Napels, en Catania en Agrigento op SiciliŽ.
In Reggio Calabria vind je het Museo Nazionale della Magna Graecia, met belangrijke stukken uit de hoogtijdagen van de Griekse cultuur. Hier kun je onder meer de Bronzen van Riace bezichtigen, twee levensgrote bronzen beelden uit de bloeitjd van de Griekse beeldhouwkunst. Deze beelden werden in 1972 door een sportduiker in zee gevonden bij het dorpje Riace. Waarschijnlijk hebben de Romeinen gepoogd de beelden uit Griekenland te halen maar leden zij schipbreuk. De Bronzen van Riace horen tot de topstukken van het museum. Sla ook de stad Cosenza niet over, deze stad wordt ook wel het Athene van CalabriŽ genoemd.

De keuken van CalabriŽ


De vele vreemde overheersingen die CalabriŽ heeft gekend hebben allemaal hun stempel gedrukt op het gebied, de cultuur en de keuken. Zo zijn er in de Calabrese gerechten onder meer Arabische, Griekse, Franse en Spaanse invloeden te ontdekken.
In de Calabrese keuken nemen lang houdbare producten een belangrijkse plaats in, zoals bijvoorbeeld gezoute ansjovis met olie en peperoncino, kaas, en groenten op olijfolie en varkensvlees in de vorm van salame en prosciutto. Houdbare producten waren belangrijk om het hoofd te kunnen bieden aan de frequente bezettingen van de kustgebieden door vreemde mogendheden, waardoor de aanvoer van vis beperkt werd. CalabriŽ is rijk aan groenten en deze worden dan ook veelvuldig in de recepten toegepast, bijvoorbeeld aubergine, tomaten en rode ui uit Tropea.
Lees meerSluiten
 land  campingnaam  www  plaats map  regio  cijfer  berichten
ita Toon op de kaart 7.7 Lees de (1) berichten van camping Due Elle. (1)
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Village Pineta Di Sibari. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Salinella. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Onda Azzurra. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping International Village. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Village Punta Alice. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart 7.3 Lees de (12) berichten van camping Il Salice. (12)
ita Toon op de kaart 8.6 Lees de (3) berichten van camping San Fantino. (3)
ita Toon op de kaart 3.4 Lees de (2) berichten van camping L'Africano. (2)
ita Toon op de kaart 6.5 Lees de (1) berichten van camping Villaggio Naturista Pizzo Greco. (1)
ita Toon op de kaart 7.8 Lees de (1) berichten van camping COSTA VERDE VILLAGGIO. (1)
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Sabbia D'Oro. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Il Gabbiano. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Residence - Hotel New Paradise Tropea. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Mare Blu. Plaats een oproep!
  • <<
  • <
  • 1
  • >
  • >>