Om deze website goed te laten functioneren gebruikt Campingmening.nl cookies. Klik op akkoord om de website goed te laten uitvoeren. Akkoord
U bent hier: campings > ItaliŽ > Friuli-Venezia

Zoek uw camping in Friuli-Venezia

Staat uw camping er niet bij? Geef 'm even door! Camping niet gevonden?
Voer uw camping in
zoek op regio (klik op de kaart)
Zoek op campingnaam of plaats:
TIP
: vul één woord in of een deel waarvan u zeker weet dat het in de naam zit


toon alleen campings met meningen van bezoekers

Friuli-Venezia GiuliaDe regio Friuli Venezia Giulia ligt in het noordoosten van ItaliŽ en grenst aan Oostenrijk, SloveniŽ, de regio Veneto en in het zuidelijke puntje aan de Adriatische Zee. Het gebied bestaat uit twee historische regioís, Friuli en Venezia Giulia, elk met een heel eigen geschiedenis.
In Friuli Venezia Giulia, met als hoofdstad TriŽst, komen de Italiaanse, Oostenrijks-Hongaarse en de Joegoslavische talen en culturen bij elkaar. Door de grote taalkundige en culturele verschillen heeft de regio binnen ItaliŽ eeen autonome status. Belangrijke steden zijn Udine, Gorizia en Pordenone.In de regio Friuli geldt het Friulaans als officiŽle taal, die op scholen wordt onderwezen.

Vakantie in Friuli-Venezia Giulia


De streek Friuli Venezia Giulia is voornamelijk bergachtig, maar kent ook heuvelachtige gebieden. De badplaatsen Lignano Sabbiadoro in de provincie Udine, en Grado, in de provincie Gorizia, worden Ďs zomers goed bezocht door zowel Italiaanse als buitenlandse toeristen die er van de goudkleurige stranden en de langzaam aflopende zee komen genieten.
Lignano Sabbiadoro is een levendig en gezellig dorp met verschillende campings en bungalowparken. Voor een familievakantie, of het nu met de eigen tent is of in stacaravan, zit je hier dus goed. In Lignano vind je ook het waterpark Aquasplash.
Ook in de winter kun je in Friuli Venezia Giulia terecht: er zijn verscheidene skigebieden, bijvoorbeeld Piancavallo en Ravascletto.

Bezienswaardigheden op Friuli-Venezia Giulia


Regiohoofdstad TriŽst is in historisch opzicht een zeer interessante stad en is vaak strijdtoneel geweest van diverse conflicten tussen ItaliŽ, Duitsland en JoegoslaviŽ. In 1918 werd TriŽst door Italiaanse troepen veroverd op Oostenrijk-Hongarije waarna gedurende de fascistische tijd alle niet-Italiaanse activiteiten verboden werden. In 1943 viel het gebied in Duitse handen, maar na de Duitse capitulatie eiste de Joegoslavische dictator Tito het gebied op. In de periode tussen 1947 werd TriŽst uitgeroepen tot vrije stad, maar was in feite een enclave in Joegoslavisch gebied en zou dit tot 1990 blijven. Aan de Golf van TriŽst ligt het Kasteel Miramare met de authentieke negentiende-eeuwse inrichting en een prachtige tuin.
Kampeer je in de provincie Udine, dan moet je beslist het archeologische complex van Aquileia bezoeken. Aquileia is ťťn van de best bewaarde Romeinse steden en staat op de Werelderfgoedlijst. Vier je vakantie in Friuli Venezia Giulia, dan kun je ook gerust een bezoek aan VenetiŽ inplannen, dat slechts op een uur rijden van Lignano Sabbiadoro ligt.

De keuken van Friuli-Venezia Giulia


Friuli Venezia Giulia is van oudsher een doorgangsgebied en een kruispunt van verschillende culturen. Daardoor, en door de diversheid van het gebied, is de keuken heel gevarieerd. In Friuli worden veel soepen gegeten, bijvoorbeeld stevige minestre di fagioli, bruinebonensoep. Behalve deze winterse maaltijdsoep zijn er ook lichtere varianten, en aan de kust vind je heerlijke vissoepen. Ook kun je hier zomaar goulash op het menu vinden dankzij de Oostenrijk-Hongaarse invloeden.
Lees meerSluiten
 land  campingnaam  www  plaats map  regio  cijfer  berichten
ita Toon op de kaart 7.8 Lees de (24) berichten van camping Sabbiadoro. (24)
ita Toon op de kaart 8.1 Lees de (8) berichten van camping Tenuta Primero. (8)
ita Toon op de kaart 9.2 Lees de (6) berichten van camping Residence Punta Spin. (6)
ita Toon op de kaart 7.8 Lees de (5) berichten van camping Pino Mare. (5)
ita Toon op de kaart 3.6 Lees de (4) berichten van camping Mare Pineta. (4)
ita Toon op de kaart 6.7 Lees de (21) berichten van camping Villaggio Turistico Europa. (21)
ita Toon op de kaart 7.7 Lees de (14) berichten van camping Aquileia. (14)
ita Toon op de kaart 7.8 Lees de (14) berichten van camping Belvedere Pineta. (14)
ita Toon op de kaart 6.0 Lees de (8) berichten van camping Villaggio Turistico Albatros. (8)
ita Toon op de kaart 7.4 Lees de (2) berichten van camping Imperial. (2)
ita Toon op de kaart 8.6 Lees de (2) berichten van camping Europa. (2)
ita Toon op de kaart 6.8 Lees de (2) berichten van camping Al Bosco. (2)
ita Toon op de kaart (Nog) geen reviews van camping Isola Del Paradiso. Plaats een oproep!
ita Toon op de kaart 8.6 Lees de (1) berichten van camping Valtramonttina. (1)
ita Toon op de kaart 8.3 Lees de (1) berichten van camping Ai Pioppi. (1)
ita Toon op de kaart 3.7 Lees de (1) berichten van camping Avola. (1)
ita Toon op de kaart 6.2 Lees de (1) berichten van camping Bartolomeo. (1)
  • <<
  • <
  • 1
  • >
  • >>