Om deze website goed te laten functioneren gebruikt Campingmening.nl cookies. Klik op akkoord om de website goed te laten uitvoeren. Akkoord
U bent hier: campings > ItaliŽ > Molise

Zoek uw camping in Molise

Staat uw camping er niet bij? Geef 'm even door! Camping niet gevonden?
Voer uw camping in
zoek op regio (klik op de kaart)
Zoek op campingnaam of plaats:
TIP
: vul één woord in of een deel waarvan u zeker weet dat het in de naam zit


toon alleen campings met meningen van bezoekers

MoliseDe Zuid-Italiaanse regio Molise is na de Valle díAosta de kleinste regio in ItaliŽ en bestaat pas sinds 1963, toen de regio Abruzzi e Molise opgesplitst werd. De hoofdstad is Campobasso, dat toch slechts 50.000 inwoners telt. Molise is voornamelijk heuvel- en bergachtig en heeft een kleine kuststrook langs de Adriatische Zee.

Vakantie in Molise


In Molise is het toerisme niet erg ontwikkeld, al zijn er wel enkele leuke badplaatsen langs de 35 kilometer lange kuststrook. Je vindt hier uitgestrekte zandstranden en in de stadjes Campomarino en Montenero di Bisaccia zijn leuke campings te vinden. Mensen die liever niet de toeristische bestemmingen opzoeken, kunnen hier genieten van de rust en het authentieke ItaliŽ.

Bezienswaardigheden in Molise


Molise bestaat voornamelijk uit kleine tot zeer kleine gemeenten en kent weinig grote steden. Behalve Campobasso noemen we Termoli, een havenstadje op een smalle landtong, met een hogergelegen historisch centrum met antieke stadswal. Het Castello Svevo, dat in de dertiende eeuw in opdracht van Keizer Frederik werd gebouwd om de kust van ItaliŽ te beschermen, is het symbool van de stad. Vanuit Termoli kun je ook de Isole Tremiti bereiken.

De keuken van Molise


De Molisaanse keuken kent veel visgerechten, bijvoorbeeld de vissoep uit Termoli. Deze rijke soep wordt bereid met minstens negen of tien soorten vis en schelpdieren en verse paprika. In de omgeving van Campobasso kun je de pampanella proeven, een pikant ovengerecht van varkensvlees. De regio produceert veel verse en gedroogde pasta. Een typisch zoet gerecht zijn de cancelle (hekjes), die erg lijken op Belgische wafels.
Lees meerSluiten
 land  campingnaam  www  plaats map  regio  cijfer  berichten
ita Toon op de kaart 6.2 Lees de (1) berichten van camping Il Pioppeto. (1)
  • <<
  • <
  • 1
  • >
  • >>