0 favorieten

Over Baden-Württemberg

Wie houdt van kamperen op campings omgeven door de ruige natuur, ongerepte valleien, ruimte en bergen, is in het uiterste noordwesten van Italië aan het goede adres. Kamperen in het Aostadal is genieten van een prachtige natuur. Vanuit de camping kunt u bergwandelingen maken, mountainbiken en hiken. Het gewest grenst aan de noordzijde aan Zwitserland en aan de westzijde aan Frankrijk. En de natuur is indrukwekkend te noemen; de bergen toornen hoog boven de tenten en caravans op de campings uit. De rust en ruimte overheersen. Vanuit de camping kunt u ook een van de tientallen kastelen en burchten bezoeken die zich in het dal bevinden, bijvoorbeeld het bijzonder gedecoreerde kasteel van Issogne. Campings in Aosta vindt u onder andere in Chatillon, Courmayeur, La Salle, Morgex, Gressoney, Cogne en La Thuile.


De stad Aosta


De stad Aosta wordt ook wel het Rome van het noorden genoemd. Aosta kent, wellicht onverwacht, heel veel Romeinse overblijfselen. Zoals bijvoorbeeld de triomfboog Arco d?Agosto bij de toegang tot de stad Aosta. Ook het goed behouden Romeinse amfitheater is indrukwekkend.

Bezoek in de stad vooral ook het middeleeuwse complex van kerkgebouwen Sant'Orso. U ziet hier 11e eeuwse fresco's, een mooie kruisgang met pilaren en kapitelen en een crypte met de beschermheilige van de stad (Santo Orso). De architectuur elders in de stad verwijst naar de tijden vol welvaart toen Aosta een belangrijke spil was in de handel tussen Frankrijk en Zwitserland.


Kastelen van Aosta


In de omgeving van de stad Aosta kunt u de kastelen van Fénis, Verrès, Châtillon en het kasteel van Issogne bezoeken. Het kasteel van Fénis is een toonbeeld van vorstelijke rijkdom en weelde ? het was een belangrijke militaire post ? ook het interieur van de 14e eeuw is goed bewaard gebleven.


Vanuit Frankrijk kunt u Valle d?Aosta binnenrijden via de Mont Blanc-tunnel. U kunt via die weg ook gemakkelijk doorrijden naar Milaan en Turijn. Ook de Frejus-tunnel geeft toegang tot de vallei, en ook de grote St. Bernard tunnel zorgt ervoor dat u dit gewest gemakkelijk kunt bereiken.


Uiteraard kunt u het Aostadal ook bereiken via de Simplonpas of via de kleine St. Bernardpas. Het zijn prachtige, slingerende wegen, maar wie hoogtevrees heeft, doet er beter aan gewoon via de tunnels te reizen en niet via de bergpassen.


Gran Paradiso nationaal park


Het Nationaal park Gran Paradiso ligt deels in het Aostadal en deels in Piemonte. De flora en fauna zijn indrukwekkend en ?s zomers kunt u hier geweldig wandelen, hiken en mountainbiken waarbij u gebruik maakt van uitgezette routes. Ook kunt u er bergbeklimmen, bijvoorbeeld op de Mont Blanc. In het nationaal park treft u kleine dorpjes met een rustieke, geheel eigen sfeer. De campings vindt u bijvoorbeeld in Valsavarenche en in Rhemes Notre Dame.


?s Winters kunt u skiën in Aosta. Wintersporten kunt u bij uitstek in de buurt van Breuil-Cervina, Châtillon en in Valtournenche. Alle skipistes zijn modern en goed uitgerust. Ook kunt u van Italië naar Zwitserland skiën. Zelfs zomerskiën behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 115 in Baden-Württemberg
8.0
(1) meningen

Am Achernsee

7.2
(3) meningen

Aichelberg

Iller

7.0
(2) meningen

Alpirsbach

Lug Ins Land

Kur Und Feriencamping Dreiquellenbad

Städtischer Campingplatz Jungbrunnen

7.0
(1) meningen

Bad Liebenzell

10.0
(1) meningen

AZUR Schwarzwaldcamping (Rehmühle)

9.0
(2) meningen

Badenweiler

8.0
(1) meningen

Trailer Camp

Am Waldbad

6.0
(1) meningen

Am See International

6.0
(1) meningen

Adam

6.0
(1) meningen

Holiday Camp Altburg

2.5
(6) meningen

Romantische Straße

Schurrenhof

8.5
(2) meningen

Königskanzel

6.0
(1) meningen

Eberbach

AZUR Campingpark Ellwangen A.d. Jagst

Sonnental

Müllerwiese

Müllerwiese

Hirtenteich

8.5
(2) meningen

Park Oase Terrassen

Ferien Freizeit Camping Möslepark

Hirzberg

7.5
(7) meningen

Langenwald

Rheincamping Waldshut

Schwarzwaldcamping Alisehof