0 favorieten

Over Karlovac

De meeste campings in Trentino-Alto Adige bevinden zich in de buurt van het Gardameer waarvan e noordzijde in dit gewest ligt. De bekendste plaatsjes aan de noordzijde van het Gardameer zijn wel Arco, Riva del Garda, Torbole, en Tenno. Vanuit de camping kunt u in deze plaatsen volop genieten van watersportactiviteiten.


De bergen en vele valleien van dit gewest vormen met de vele meren een prachtige plek voor wie wil kamperen aan een meer en in de buurt van bergen. Niet alleen aan het Gardameer zijn campings, maar ook aan het meer van Caldonazzo, het Levico meer of het Ledro meer. En natuurlijk kunt u ook kamperen elders in het gewest.


Het gewest Trentino-Alto Adige bestaat uit twee delen: het Italiaanstalige Trentino en het Duitstalige Alto Adige, of zoals de inwoners zelf het liever noemen: Südtirol of Zuid Tirol. Beide gebieden zijn in cultureel maar ook in culinair opzicht totaal verschillend. De natuur van Trentino en Südtirol trekt zich weinig aan van de onderlinge strijd en toont zich overal in volle pracht.

Dolomieten


De bergen van de Alpen en de indrukwekkende Dolomieten gaan tot een hoogte van 4000 meter. In de zomer kunt u hier heerlijk bergwandelen, hiken en mountainbiken; in de winter is het gebied een prachtig wintersportgebied.


Kies bijvoorbeeld een camping in Val Gardena of in het Stelvio park als uitvalsbasis. In de zuidelijke dalen heerst ?s zomers een bijna subtropisch klimaat, dus heerlijk voor wie er zijn tent opzet of een caravanplek zoekt.


Val Gardena


Val Gardena is het bekendste wintersportgebied van Südtirol. De bekendste dorpjes zijn Ortisei (Sankt Ulrich), Santa Cristina, Selva, Canazei en Madonna di Campiglio. Maar ook ?s zomers kunt u hier uitstekend terecht op de verschillende campings in en bij de verschillende dorpjes.


Ook in de vallei Val di Fassa of in de valleien bij de meren van Caldonazzo, Levico en Ledro kunt u op de camping heerlijk genieten van de natuur en bergen. Een prachtige omgeving voor wie houdt van kamperen in de natuur!

Lees meer

Plaatsen

1-2 van 2 in Karlovac

Kamp Tourist Grabovac

Camping Korana