0 favorieten

Over Madrid

Kamperen in Lombardije betekent voor velen kamperen aan een van de Noord-Italiaanse meren, bijvoorbeeld op een van de campings aan het Comomeer, Lago Maggiore, Gardameer of een van de kleinere meren zoals het Iseomeer, Idromeer, Endinemeer. Ook het meer van Lugano ligt voor een deel in Italië.


In het merengebied vindt u tal van campings, variërend van groot tot klein, waar u met uw tent of caravan kunt verblijven. Ook zijn er campings waar u een mobilhome of chalet kunt huren. Er zijn campings aan het meer, maar ook in de bossen, bergen en heuvels. Vanuit uw camping aan die Noord-Italiaanse meren is het leuk om uitstapjes te maken naar de nabijgelegen steden zoals Milaan, Bergamo, Pavia en Cremona.


De Noord-Italiaanse meren

Het meest westelijk gelegen meer van Lombardije is het Lago Maggiore, een groot bergmeer met bekende plaatsen als Stresa, Luino en Laveno, en niet te vergeten de eilandjes in het meer. Het Maggiore meer ligt alleen aan de oostzijde in het gewest Lombardije; de westzijde ligt in het gewest Piemonte.


Ten oosten van het meer, vlakbij de grens met Zwitserland, ligt het Comomeer, met wereldberoemde plaatsjes als Como, Bellaggio en Menaggio.


Het Gardameer ligt alleen aan de zuidwestzijde in Lombardije; aan de noordzijde ligt het meer in het gewest Trentino-Alto Adige, aan de zuidwestzijde ligt het meer in het gewest Veneto. Aan de Lombardije zijde van het Gardameer liggen plaatsjes als Sirmione, Desenzano del Garda, Gardone Riviera, Manerba del Garda en Toscalano Maderno. Stuk voor stuk leuke plaatsjes om te bezoeken en om op de camping te staan.


Het Iseomeer,Idromeer en het iets minder bekende Endinemeer zijn ook bijzonder in trek bij kampeerders. Aan het Iseomeer vindt u tal van rustige campings met kleine kiezelstrandjes.


Milaan


Milaan is zowel een modemekka als zakenstad. Deze een na grootste stad van Italië doet haast on-Italiaans aan. U bezoekt Milaan niet voor het dolce far niente: hier wordt gewerkt! Of geshopt, maar dan wel op niveau. Gaat u naar Milaan, breng dan een bezoek aan de wijk Navigli waar het wemelt van de restaurants en barretjes; in de kunstenaarswijk Brera zitten kleine, bijzondere winkeltjes; de Via Montenapoleone is dé modestraat voor wie een goed gevulde portemonnee heeft en traiteur Peck midden in het centrum is een walhalla voor fijnproevers. Midden in het centrum vindt u de Duomo die u absoluut moet beklimmen. Het uitzicht vanaf het dak is fantastisch; u kunt bij helder weer zelfs de Alpen zien! Overigens kunt u ook vlakbij Milaan kamperen op een stadscamping!


Bergamo


Bergamo bestaat uit twee gedeeltes; het meest indrukwekkend en sfeervol is de hoogstad bovenop de heuvel. In Bergamo Alta vindt u hoge huizen, smalle straatjes, smaakvolle winkeltjes en tal van gezellige restaurants. Bergamo is centraal gelegen voor wie de verschillende meren vanuit een centraal punt wil bezoeken.


Pavia


Pavia is bekend geworden doordat het de stad is waar Karel de Grote tot Keizer werd gekroond. Overal in de stad ziet u gebouwen opgetrokken uit rode steen; dit levert een rijke, vrolijke kleurschakering op in in de steegjes van het historische centrum.


Ten noorden van Pavia ligt een schitterend Kartuizer klooster: Certosa di Pavia. Het bezoek aan dit klooster kost u zeker een halve dag, zoveel is er te zien.


Cremona


Wat verder in het zuiden van Lombardije vindt u de voormalig woon- en werkplaats van Stradivarius: Cremona. Breng vooral een bezoek aan het Museo Stradivariano waar zijn violen te bezichtigen zijn ? er zijn er wereldwijd nog maar 400 van? Cremona is ook de moeite waard vanwege de Piazza del Comune; één van de mooiste, maar minder bekende, pleinen van Italië. Hier vindt u ook de hoogste middeleeuwse toren van Italië: de Torrazzo (111 m.). Beklim de toren en geniet van het mooie uitzicht!

Lees meer

Plaatsen

1-0 van 0 in Madrid