Statistiche web Campings en Vakantieparken in Emilia-Romagna - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Emilia-Romagna

Wat hebben Parmezaanse kaas, Ferrari en de pasta van Barilla met elkaar gemeen? Al deze wereldberoemde producten komen uit de regio Emilia Romagna, een gebied tussen Toscane en de Adriatische kust. De regio strekt als het ware uit over heel Noord-Italië en een groot deel ervan hoort tot de Po-vlakte.


Vakantie in Emilia Romagna


De regio ligt aan de Adriatische Zee, waar de brede zandstranden elk jaar vele badgasten aantrekken. Langs de kust, de Riviera Romagnola, liggen gezellige plaatsen als Riccione, Cattolica en Comacchio, met levendige boulevards en uitnodigende restaurantjes.

Met name Rimini trekt elk jaar vele jongeren die de stad waarderen vanwege het bruisende nachtleven, maar ook gezinnen, stelletjes en ouderen weten de kuststrook te vinden. Of je er nu op uit gaat met je eigen caravan of liever voor een luxe bungalow kiest, in deze streek is een ruime keus aan leuke campings en uitstekende vakantieparken. In het natuurgebied van de Po-Delta kun je heerlijk wandelen, fietsen, een mooie buitenrit te paard maken of vogels spotten: met een beetje geluk zie je zelfs flamingo’s.


Bezienswaardigheden in Emilia Romagna


Aan historische en culturele bezienswaardigheden is in dit gebied geen gebrek. De stad Ferrara verdient absoluut een bezoek. Het historische centrum stamt uit de Renaissance en heeft vele belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Castello Estense, het indrukwekkende kasteel van het huis van Este. Het door de antieke stadsmuren omringde centrum staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst. Ook een excursie naar de oudste republiek ter wereld, ministaat San Marino, is zeer interessant. De bastions, torens en muren van de stad vormen samen met de berg Monte Titano een belangrijk cultuurhistorisch erfgoed. Andere grote steden in de streek zijn de universiteitsstad Bologna en Ravenna met haar vroegchristelijke bouwwerken en mozaïeken.


De keuken van Emilia Romagna


Emilia Romagna bestaat feitelijk uit de twee samengevoegde gebieden Emilia en Romagna. Dit is ook in de gastronomie terug te zien: in de typische regionale producten vind je zowel invloeden uit de overvloedige en rijke keuken van Romagna als uit de eenvoudige keuken van Emilia. Uit deze streek komt ook de piadina, een soort wrap. Gevuld met vleeswaren, kaas of groenten staat dit garant voor een heerlijke lunch aan de kust. Het zal je niet verbazen dat men hier ook veel vis eet. Bekende visgerechten zijn zuppa di anquilla, palingsoep uit Comacchio, en brodetto, visbouillon. Lasagne alla bolognese en tagliatelle al ragù (of bolognese) worden in heel Italië gegeten maar komen, zoals de naam al aangeeft, oorspronkelijk uit de regiohoofdstad Bologna.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 30 in Emilia-Romagna

Camping Village Ramazzotti

Camping Arizona

8.0
****
(11) meningen

Camping Le Fonti

I Tre Moschettieri Camping Village

Camping Village Tahiti

Camping Ancora

Camping Village Spiaggia e Mare

9.0
****
(1) meningen

Camping Village Florenz

Airone Bianco Residence Village

Playa Dorada Residence

Pomposa Residence

International Camping Mare e Pineta

Flamingo Residence Hotel

Vigna sul Mar Family Camping Village

Piomboni Camping Village

Camping Village Adria

Romea Family Camping

Camping Classe

Cesenatico Camping Village

Camping i Bazzarri

9.0
****
(6) meningen

Villaggio Camping Rubicone

Happy Camping Village

Camping Adria

Camping Riccione

Centro Turistico Città di Bologna

Spina Family Camping Village

Adriano Family Camping Village

Camping Villaggio delle Rose

6.0
***
(22) meningen

International Riccione Family Camping Village

Rimini Family Camping Village