0 favorieten

Over Namen

De meeste campings van Emilia Romagna liggen aan de Adriatische kust, op loopafstand van het strand. Bekende vakantielocaties zijn Rimini, Cattolica en Riccione, maar er zijn nog ruim dertig andere badplaatsen, allemaal met een eigen karakter. ?s Zomers is het gebied niet alleen in trek bij gezinnen, maar ook bij de jeugd. De vele familiecampings en de langzaam aflopende kust maken het gebied ideaal voor een vakantie met kinderen. De jongeren komen vooral voor het bruisende nachtleven en de discotheken. De acquaparken zorgen verder ook voor heel wat vertier voor het hele gezin. Op de campings kunt u zowel terecht met uw eigen tent of caravan, als een stacaravan huren. In Emilia Romagna liggen verscheidene vliegvelden, zoals bijvoorbeeld, in Rimini, Forlì en Bologna.


De badplaatsen aan de Adriatische kust


Behalve Rimini, Cattolica en Riccione zijn ook Milano Marittima, Cervia, Cesenatico de moeite waard. Italianen verblijven veelal in de zeven plaatsjes die horen tot de Lidi di Comacchio. De Riviera Romagnola biedt voor elk wat wils: brede zandstranden, accommodaties en horecagelegenheiden in alle prijsklassen, uitstekende watersportfaciliteiten en een levendig nachtleven. De stranden doen elk jaar hun uiterste best weer de Blauwe Vlag te laten wapperen: de internationale kwaliteitsaanduiding voor schoon water en schone stranden. Het binnenland van Emilia Romagna is grotendeels vlak en zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten, bijvoorbeeld in het natuurgebied van de Po-delta.

Ravenna, Ferrara, Bologna


De kust van Emilia Romagna mag dan prachtig zijn, ook het achterland is zeker de moeite van een bezoek waar. Ravenna en Ferrara liggen niet ver van de kust; Bologna en Parma zijn iets verder rijden.


Ravenna is wereldberoemd vanwege de vroegchristelijke mozaïeken en de graftombe van Dante Alighieri. Bologna is een gezellige universiteitsstad. Parma is de geboortestad van de componist Giuseppe Verdi. Ferrara op haar beurt is de hoofdstad van de Renaissance, het volledige historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Sla ook San Marino niet over, het ministaatje is de oudste nog bestaande staat ter wereld.


De keuken van Emilia Romagna behoort tot de beste in Italië, en dat wil wat zeggen! De streek bracht talloze producten voort die internationaal furore hebben gemaakt: zoals tortellini, parmaham, Parmezaanse kaas, wijnazijn uit Modena en mortadella.

Lees meer

Plaatsen

1-20 van 20 in Namen

Les Hazalles

La Lesse

de la Lesse

Le Pirot

Le Relais

9.0
(1) meningen

De Durnal

4.2
(11) meningen

Villatoile

5.0
(2) meningen

Le Roptai

Fontaine Du Roy

Try Des Baudets

Pré Des Moutons

8.0
(6) meningen

Les Rives De L'Ourthe

6.0
(2) meningen

Aux Frênes

7.0
(1) meningen

Petite Suisse

Eurocamping

8.3
(4) meningen

La Mayette

Les 3 Sources

Les 3 Sources

Les Roches

7.0
(1) meningen

Le Caillou