Statistiche web Campings en Vakantieparken in Lazio - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Lazio

Lazio of Latium ontleent haar naam aan het volk de Latijnen, de oorspronkelijke bewoners van het gebied. De regio heeft behalve indrukwekkende bezienswaardigheden ook prachtige zandstranden en ongerepte natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld het Nationaal Park Circeo.


Vakantie in Lazio


Wie in deze streek vakantie komt vieren hoeft zich in elk geval niet te vervelen. De kuststreek, met gezellige plaatsen als Sperlonga, Gaeta en Ostia is ideaal om een strandvakantie met een bezoek aan Rome en andere interessante bezienswaardigheden te combineren. In heel Lazio liggen leuke campings van waaruit je deze adembenemende regio met zijn natuurlijk en historische erfgoed kunt verkennen, of het nu om een familievakantie gaat of een romantische trip met zijn tweetjes.

De regio is voornamelijk heuvelachtig en ken took enkele meren. Het kratermeer van Bolsena is een zeer schoon meer, waarin vele algensoorten en waterplanten leven die in andere meren niet voorkomen. Ook het kleine Braccianomeer, met de plaatsjes Anguillara Sabazia en Bracciano ligt in een bijna ongerept gebied.


Bezienswaardigheden in Lazio


Rome is een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Met bezienswaardigheden als de Sint-Pieter, het Colosseum en het Forum Romanum trekt de stad jaarlijks mijloenen bezoekers van over de hele wereld. Rome zou volgens de geschiedschrijver Livius in 753 v. Chr door Romulus en Remus zijn gesticht. Archeologen denken echter dat de eerste nederzettingen vanaf de tiende eeuw v. Chr steeds verder zijn gegroeid, tot ze zich uitstrekten over de beroemde zeven heuvels. In de 4e eeuw v. Chr. kwam er een stadsmuur die de nederzettingen met elkaar verbond. Rome is behalve de hoofdstad van Italië ook het centrum van het Rooms-katholieke geloof, met de dwergstaat Vaticaanstad waarvan de Paus aan het hoofd staat. Ben je in de Eeuwige Stad, dan mag een bezoek aan de Sixtijnse Kapel niet ontbreken; hier kun je de beroemde fresco’s van Michelangelo, waaronder de Schepping van Adam, bewonderen.


Ook buiten Rome zijn er tal van interessante trekpleisters, zoals de Etruskische necropolissen van Tarquinia en Cerveteri. Honderden bewaard gebleven fresco’s vormen een belangrijke bron van de kennis over deze tijd en staan dan ook de Werelderfgoedlijst. Het stadje Tivoli, even buiten Rome, is beroemd vanwege de Villa d’Este en de Villa van Hadrianus. Ook Latina is een bezoek waard: deze stad is na Rome de grootste van de regio en werd in de fascistische tijd gesticht na de drooglegging van de Pontijnse moerassen.


De keuken van Lazio


De Romeinse keuken heeft een lange traditie van eenvoudige gerechten van seizoensproducten uit het achterland. Pasta is uit deze regio niet weg te denken, en vele inmiddels wereldberoemde gerechten als spaghetti alla carbonara (met rauwe eieren en spek) of alla puttanesca (met kappertjes en ansjovis) vinden hier hun oorsprong. Ook saltimbocca, opgerold vlees met ham en salie, komt uit deze streek.


Vlees was van oudsher voorbehouden aan de elite. De gewone Romein moest het doen met de goedkope restproducten zoals bijvoorbeeld hersenen, darmen en ander orgaanvlees. Deze traditionele gerechten kom je nog steeds op de menukaarten tegen.

Lees meer

Plaatsen

1-19 van 19 in Lazio

Village Camping Lido

Camping Riva dei Tarquini

Gitavillage California

Camping Roma Flash Sporting

Camping Village Isola Verde

Gitavillage Club Degli Amici

Camping Internazionale di Castelfusano

Fabulous Village

Happy Village & Camping

Flaminio Village Camping Bungalow Park

Roma Camping in Town

Camping Internazionale Lago di Bracciano

Camping Village Roma Capitol

Settebello Village and Camping

Camping Hippocampus

Seven Hills Camping & Village

Camping Parco del Lago

Europing Camping Village

Camping Marina di Roma