Statistiche web Campings en Vakantieparken in Veneto - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Veneto

De regio is een van de grootste trekpleisters van Europa en is het meest toeristische gebied van Italië. De Veneto heeft een ontzagwekkend historisch en natuurlijk erfgoed, waarvan hoofdstad Venetië het belangijkste voorbeeld is.


Vakantie in Veneto


De mogelijkheden voor een vakantie in de Veneto zijn eindeloos. Combineer een strandvakantie in Jesolo of Bibbione met een culturele uitstap naar Venetië, Verona en Vicenza, of geniet van het berglandschap in de omgeving van de Dolomieten in de omgeving van Belluno. In de Veneto liggen ook diverse meren. waaronder natuurlijk het Gardameer. Je vindt in de Veneto enkele van de meest luxe campings van Italië, voornamelijk aan het Gardameer en aan de Adriatische kust. Voor een familievakantie zit je hier dus goed, maar zeker ook voor een romantische strandvakantie met zijn tweeën.

Bezienswaardigheden in de Veneto


Venetië is zeer belangrijk geweest voor de geschiedenis van Europa. De stad bestaat uit meer dan honderd eilandjes. In het centrum rijden dan ook geen auto’s maar alleen watervoertuigen, waaronder de vaporetti, de waterbussen. De stad was toonaangevend op het gebied van kunst, architectuur, literatuur en muziek. Dankzij de bijzondere ligging en het imposante culturele erfgoed wordt Venetië ook nu nog beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld. Ook de eilandjes Murano (met de glasblazerijen) en Burano (bekend vanwege het authentieke kant) zijn een bezoek waard. De stad heeft al sinds de stichting regelmatig te maken met hoogwaterstanden waarbij overstromingen optreden. Er wordt gewerkt aan een stormvloedkering, een miljardenproject, om de stad en haar waardevolle kunstschatten tegen het water te beschermen.


Ook de stad Verona heeft de nieuwsgierige toerist veel te bieden. Allereerst natuurlijk de Arena, één van de grootste en best bewaard gebleven Romeinse amifitheaters. Dankzij de spectaculaire akoestiek worden er elk jaar in de zomer operavoorstellingen opgevoerd. Het historische centrum van Verona biedt tal van Romeinse en middeleeuwse monumenten.


Andere bezienswaardige steden zijn Treviso, met de intact gebleven stadsmuren en kanalen, Vicenza, met interessante Renaissance-gebouwen, en Padua, met haar eeuwenoude botanische tuin.


De keuken van de Veneto


Dankzij de grote variëteit van de regio, die aan zee ligt maar ook rijk is laagland, heuvels, rivieren en meren, is ook de keuken zeer divers. In Venetië wordt, dankzij de aanvoer vanuit de Adriatische Zee, veelal vis gegeten. De Venetiaanse republiek had vanwege haar belangrijke haven veel contact met de adel en met oosterse culturen, waardoor de gerechten verfijnd en geraffineerd zijn. In de Veneto wordt relatief weinig pasta gegeten maar des temeer rijst en polenta. Een traditioneel gerecht is risi e bisi, rijst met erwten. Ook zoetekauwen zitten hier goed. Het inmiddels wereldberoemde nagerecht tiramisu komt oorspronkelijk uit de stad Treviso.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 55 in Veneto

La Rocca Camping Village

Camping Serenella

Camping Continental

Baia Holiday Gasparina

Eurocamping Pacengo

IdeaLazise Camping and Village

Camping Spiaggia d'Oro

Camping Lido

Camping Park Delle Rose

Camping Belvedere

Camping Du Parc

7.0
***
(15) meningen

Camping Fossalta

Le Palme Camping

Camping La Quercia

Camping Butterfly

Camping Bergamini

Altomincio Family Park

Camping Castel San Pietro

Camping Village Lago Arsié

Villaggio San Francesco

Centro Vacanze Pra' delle Torri

Camping Laguna Village

Camping Adriatico

Camping Villaggio Atlanta & Mediterraneo

Miramare Camping Village

Camping TreDue

Camping Village Malibu Beach

Camping Waikiki

Villaggio Turistico Internazionale

Camping Capalonga