Statistiche web Campings en Vakantieparken in Lombardije - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Lombardije

Lombardije is in toeristisch opzicht van groot belang voor Italië: met Milaan als hoofdstad en bekendste Noord-Italiaanse meren heeft de regio interessante trekpleisters. Het landschap is er zeer wisselend. Van enkele hoge Alpentoppen zoals de Piz Bernina tot de Po-vlakte en de adembenemende heuvels rond het Gardameer.


Vakantie in Lombardije


Of het nu voor een skivakantie is, een familievakantie of een stedentrip, in het veelzijdige Lombardije zit je altijd goed. De meeste campings liggen aan de meren. Gezinnen gaan graag naar het Gardameer vanwege pittoreske dorpjes als Sirmione, Peschiera en Salò, maar ook rondom het Lago Maggiore of Comomeer is genoeg te doen. Op deze winderige meren zijn de mogelijkheden voor watersporters eindeloos: je kunt er zeilen, windsurfen en kitesurfen. Maar ook een dagje een motorboot huren is zeker aan aanrader.

Bezienswaardigheden in Lombardije


Milaan is een geliefde bestemming voor een stedentrip. Kunstliefhebbers zetten zeker het museum Pinacoteca di Brera op de to-do-list: hier hangen werken van onder meer Titiaan, Rubens, Rembrandt, Picasso en Caravaggio. In het centrum kun je niet om een bezoek aan de imposante Duomo heen, één van de grootste gotische kathedralen ter wereld. Hier kun je vanaf het dak van een spectaculair uitzicht over de stad genieten en het gouden Mariabeeld, de Madonnina, bewonderen.


Breng ook vooral een bezoek aan de stad Bergamo. De stad bestaat uit twee delen, het hoger gelegen historische centrum Città Alta en het moderne deel, die verbonden zijn door een kabeltrein. De machtige stadsmuren uit de zestiende eeuw zijn nog volledig intact. Tip: maak een wandeling van de Città Alta naar beneden, je loopt dan deels over de stadsmuren en er zijn diverse punten met een fantastisch panorama.


Ook Brescia, niet ver van het Gardameer, is een mooie stad met boeiende bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het museum in het klooster Santa Giulia met archelogische vondsten uit verschillende tijdperken, met name de Romeinse tijd. Het Forum Romanum en het klooster van Santa Giulia staan sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst, reden waarom het aantal toeristen de laatste jaren gestaag is toegenomen.


De keuken van Lombardije


Er wordt wel beweerd dat de keuken van Lombardije niet veel voorstelt, maar dat vooroordeel mag gerust overboord. Enkele producten die uit deze streek komen zijn wereldberoemd, zoals bresaola, salame di Milano en de kazen gorgonzola en grana padano. In Lombardije eet men relatief weinig pasta, maar des te meer risotto en polenta. De risotto alla milanese, met saffraan, wordt door heel Italië gegeten. En wat dacht je van de ossobuco, kalfsschenkel? Een specialiteit uit het bergdal Valtellina is pizzoccheri, een machtig pastagerecht met snijbiet, aardappel, fontina en grana.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 34 in Lombardije

Campeggio della Colombaia

Camping Turist Il Gabbiano

DKamping Village Ispra

Camping Okay Lido

Camping Lido di Sesto

Camping Class

Lago Idro Glamping Boutique

San Francesco Camping Village

Campeggio del Sole

Camping Sassabanek

Camping Villen Park Sanghen

San Giorgio Vacanze

Camping Zocco

Camping La Rocca

Campeggio Belvedere

Camping Baia Verde

Camping Vela

Camping Porto

Sereno Camping Holiday

Camping delle Rose

Sivinos Camping Boutique

Il Gabbiano Park Residence

Camping Village Riva Blu

Weekend Glamping Resort

Camping Europa Silvella

Concept Village Piccola Gardiola

Fornella Camping & Wellness Family Resort

Villaggio Turistico Internazionale Eden

Vacanze Camping Boutique

The Garda Village