Statistiche web Campings en Vakantieparken in Molise - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Molise

De Zuid-Italiaanse regio Molise is na de Valle d’Aosta de kleinste regio in Italië en bestaat pas sinds 1963, toen de regio Abruzzi e Molise opgesplitst werd. De hoofdstad is Campobasso, dat toch slechts 50.000 inwoners telt. Molise is voornamelijk heuvel- en bergachtig en heeft een kleine kuststrook langs de Adriatische Zee.


Vakantie in Molise


In Molise is het toerisme niet erg ontwikkeld, al zijn er wel enkele leuke badplaatsen langs de 35 kilometer lange kuststrook. Je vindt hier uitgestrekte zandstranden en in de stadjes Campomarino en Montenero di Bisaccia zijn leuke campings te vinden. Mensen die liever niet de toeristische bestemmingen opzoeken, kunnen hier genieten van de rust en het authentieke Italië.

Bezienswaardigheden in Molise


Molise bestaat voornamelijk uit kleine tot zeer kleine gemeenten en kent weinig grote steden. Behalve Campobasso noemen we Termoli, een havenstadje op een smalle landtong, met een hogergelegen historisch centrum met antieke stadswal. Het Castello Svevo, dat in de dertiende eeuw in opdracht van Keizer Frederik werd gebouwd om de kust van Italië te beschermen, is het symbool van de stad. Vanuit Termoli kun je ook de Isole Tremiti bereiken.


De keuken van Molise


De Molisaanse keuken kent veel visgerechten, bijvoorbeeld de vissoep uit Termoli. Deze rijke soep wordt bereid met minstens negen of tien soorten vis en schelpdieren en verse paprika. In de omgeving van Campobasso kun je de pampanella proeven, een pikant ovengerecht van varkensvlees. De regio produceert veel verse en gedroogde pasta. Een typisch zoet gerecht zijn de cancelle (hekjes), die erg lijken op Belgische wafels.

Lees meer

Plaatsen

1-1 van 1 in Molise

Centro vacanze Molise